Блог

Защо е важно годежният пръстен да е с диамант? 19.01.2017 13:04

Защо е важно годежният пръстен да е с диамант?

Някой традиций отстояват на времето и са актуални и днес. Такъв е обичаят да се подари пръстен на момичето при предложение за брак. Повечето народи, независимо от техният бит и култура разглеждат годежният пръстен като знак за готовността на мъжа да поеме отговорността за любовта си към една единствена жена. Ако бъдещетата съпруга приеме годежният пръстен , с това заявява съгласието си пред семейството си и кандидат съпруга. Ако жената реши да не приеме предложението за брак е необходимо просто да върне пръстена .
   В живота днес годежният пръстен си остава важен символ скрепяващ любовта и взаимната отдаденост между мъжа и жената.
   Според традицията годежният пръстен трябжа да е халка от скъпоценен метал с диамант. Диамантът е най-твърдия, издържлив, изящен и скъп скъпоценен камък. Приема се, че диамантите са вечни благодарение именно на техните качества, които не могат да бъдат сломени от времето и са се е превърнали в символ на дълготраен брак. Годежният пръстен заедно с брачната халка са и бижутата, които са най-важни за всяка жена, защото те са неотлъчно от нея. Това са бижутата, с които една дама не се разделя никога. С величието и ценността на годежният си пръстен, всяка дама демонстрира непреходността на любовта си, така както е непреходно и великолепието на диаманта. Така той се превръща в бижу предавано от майка на дъщеря. Но най- важното в купуването на диамантен годежен пръстен е не стойността му, а символиката му и послението на любов, което носи.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Интересно

Интересно

Защо е важно годежният пръстен да е с диамант?

Защо е важно годежният пръстен да е с диамант?

Някой традиций отстояват на времето и са актуални и днес. Такъв е обичаят да се подари пръстен на момичето при предложение за брак. Повечето народи, независимо от техният бит и култура разгле Някой традиций отстояват на времето и са актуални и днес. Такъв е обичаят да се подари пръстен на момичето при предложение за брак. Повечето народи, независимо от техният бит и култура разгле 2017-07-18T22:09:07+03:00 Защо е важно годежният пръстен да е с диамант?

<p>Някой традиций отстояват на времето и са актуални и днес. Такъв е обичаят да се подари пръстен на момичето при предложение за брак. Повечето народи, независимо от техният бит и култура разглеждат годежният пръстен като знак за готовността на мъжа да поеме отговорността за любовта си към една единствена жена. Ако бъдещетата съпруга приеме годежният пръстен , с това заявява съгласието си пред семейството си и кандидат съпруга. Ако жената реши да не приеме предложението за брак е необходимо просто да върне пръстена .<br />&nbsp;&nbsp; В живота днес годежният пръстен си остава важен символ скрепяващ любовта и взаимната отдаденост между мъжа и жената.<br />&nbsp;&nbsp; Според традицията годежният пръстен трябжа да е халка от скъпоценен метал с диамант. Диамантът е най-твърдия, издържлив, изящен и скъп скъпоценен камък. Приема се, че диамантите са вечни благодарение именно на техните качества, които не могат да бъдат сломени от времето и са се е превърнали в символ на дълготраен брак. Годежният пръстен заедно с брачната халка са и бижутата, които са най-важни за всяка жена, защото те са неотлъчно от нея. Това са бижутата, с които една дама не се разделя никога. С величието и ценността на годежният си пръстен, всяка дама демонстрира непреходността на любовта си, така както е непреходно и великолепието на диаманта. Така той се превръща в бижу предавано от майка на дъщеря. Но най- важното в купуването на диамантен годежен пръстен е не стойността му, а символиката му и послението на любов, което носи.</p>

Сравнение на продукти

Артиш фемили използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки